şi de ce pentru a efectua un test de testicule?

test de testiculeRegulate de auto – examinare testiculara poate salva viata. Are nu garantează că este adevărat că detectarea timpurie a cancerului testicular, dar nu suntem de fapt nu există instrumente mai bune „pe cont propriu”, în plus, este foarte prost cand vine vorba de detectarea timpurie a cancerului testicular.

Raport de Agenţia internaţională pentru cercetarea cancerului din anul 2012 Arată că este în Europa pe 9 atunci când vine vorba de rata pentru testicular cancer. Suntem în spatele Rusia şi Ucraina, şi rata în este de două ori mai mare decât media din Uniunea Europeană. Aceea (printre altele), am decis să scriu acest text. Este de asemenea important ca cel mai vulnerabil grup de vârstă sunt bărbaţi (şi băieţi) cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani (acest grup urs de plus sau minus demografie cititorii acestui blog).

Riscul de a dezvolta testicular cancer

Prevenire în cazul acestui tip de cancer este aproape imposibil (sau nu cunoscute). Nu există nimic pe el, care ar putea fi cauzate de leziuni mecanice în testicule. Este adevărat că există diferiţi factori de risc. De exemplu, cancerul testicular afectează caucazian de patru ori mai des decât bărbaţii negru. De asemenea, descoperit corelarea creşterea incidenţei cancerului testicular (bărbaţii înalţi au o şansă mai mare de a fi afectate).

Un alt factor de risc este Criptorhidia (dând naştere la unul sau ambele testicule nu durează în mod corespunzător în scrot). Există, de asemenea, teste că probabilitatea de a dezvolta creşterea infertilităţii şi fumat marijuana. Acolo puteţi sări, de asemenea, factori genetici (mai ales în cazul în care tatăl sau fratele dvs a acestui tip de cancer). Deoarece creşte numărul de cazuri de cancer testicular în ultimele decenii, se presupune că rolul factorilor de mediu, de asemenea, aici.

Sansele de recuperare a cancerului testicular

În cazul detectării timpurii a cancerului testicular, sansele de vindecare sunt foarte mari si ajung la 95%. Din păcate, este un tratament pentru amputarea unui testicul. În cazul în care cancerul intră ganglionilor limfatici va fi necesar să RPLND, adică îndepărtarea ganglionilor limfatici. O astfel de intervenţie chirurgicală poate avea efecte grave (de exemplu, disfuncţie erectilă şi ejaculare). În cazul în care cancerul numai în nucleu, îndepărtarea acestuia oferă un prognostic mare de pacient (decese cont pentru mai puţin de 1%).

Acesta este motivul pentru detectarea timpurie a cancerului testicular are un rol cheie (acelaşi lucru este cazul cu fiecare cancer). În cazul în care un cancer este detectat într-o etapă ulterioară, cazul va fi mult mai complicat şi cu siguranţă nu va avea loc fără chimioterapie-I/LUN radio-terapii. O mulţime de informaţii detaliate cu privire la acest subiect pot fi citite în registrul naţional de cancer (unele dintre informaţiile de acolo este sursa acestui text).

Simptomele de cancer testicular

Din păcate, de obicei, formarea acestei tumori nu este însoţită de orice simptome (la o anumită etapă). Şi cu un test de testicule, şansa de detectare timpurie a unei creşteri forfetare. Printre simptomele care trebuie luate în considerare (dar ele nu depun mărturie direct la această boală) sunt: dureri testiculare (rareori este o durere severă), sânge în spermă şi/sau urină, mărirea sânilor (ginecomastie) (afectează doar 7% dintre pacienţi). În etapele ulterioare, din cauza metastazelor, dureri abdominale şi coapse şi hemoptizie pot să apară. Simptomele enumerate aici nu ar trebui să fie subestimate şi ar trebui să încurajeze imediat vizita medicului. Cu toate acestea, nu există nici o mare şansă că acestea înseamnă cancer testicular. Acestea pot fi simptome de multe alte boli. Pur şi simplu, cancerul testicular nu are simptome foarte specifice.

Testicular retest, pas cu pas

Pasul 1-pregătirea pentru un test de testicule

Pentru testul de testicule este cel mai bine să procedeze în timpul sau după duş (sau baie). Ideea este că muşchii picioarelor sunt relaxaţi şi testiculele atârnate liber. Soluţia greşită ar fi să ia un duş rece, pentru că atunci testiculele nu va atârna liber şi să se apropie de corp. Luând duș, de asemenea, el este slathered pielea testiculelor și, astfel, testul va fi mai bine.

Pasul 2-„cântărirea testicule”

La început Podłóżcie o mână sub nucleu, ca şi ai fi vrut să le cântăreşti. Ideea este de a lua informaţii orientative despre structura şi greutatea lor. În acest fel, în cursul următorului studiu, veţi putea să spuneţi imediat dacă au existat modificări. Aceasta este prima fază a studiului, care este orientativă. Nu vă faceţi griji că un nucleu este mai mare decât celălalt, sau că se legăna inegal. Este o afacere complet natural şi nu ar trebui să ridice nici o grijă. În plus, ar trebui să acorde în continuare o atenţie la epididymis (acestea sunt destul de sensibile, aşa că trebuie să fie atenţi).

Pasul 3-„testicule rollover”

Următoarea (şi corectă) etapă a studiului este (iartă terminologia) „rollover de testicule”. Ideea este de a przerolować fiecare nucleu separat între degetul mare şi celelalte degete. În această etapă trebuie să acorde o atenţie specială, dacă nu sunt palpabile orice întărire, bulgări sau umflături. În cazul în care, în timpul testului, orice ridică preocupările dumneavoastră (sau de a primi modificări în comparaţie cu studiul anterior), ar trebui să facă o programare cu medicul dumneavoastră imediat. Pe de altă parte, nu intra în panică. Șansa ca zdiagnozowaliście un cancer testicular nu este foarte mare. În plus, dacă efectuaţi testul pentru prima dată, este foarte posibil ca unele structuri naturale şi diferenţele vor ridica suspiciunile dumneavoastră. Îmi amintesc când am fost destul de tineri şi am avut unele îndoieli (a fost de aproximativ epididymis). După ce a vizitat urologul sa dovedit că această diferenţă în structura între Najądrzami, este un lucru complet natural. Nimeni nu cunoaşte imediat morfologia testiculelor lor, aşa că vizita unui doctor poate risipi multe îndoieli pentru viitor.

Pasul 4-regularitatea

Este recomandat pentru a efectua un test de testicule aproximativ o dată pe lună. Oamenii care mai întâi vor fi în contact cu o auto-examinare a testiculelor le poate face mai des pentru a obţine practică. Mai ales, am recomanda repetarea pasul 1, care are ca scop să vă familiarizaţi cu morfologia (construirea) de testicule proprii. Testul poate fi, de asemenea, efectuate în faţa oglinzii. Acest lucru va facilita evaluarea (la prima vedere) dacă au existat modificări în comparație cu studiul anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*